Nikoline Werdelin

I Storbyens Favn

Udgivelse: 1. januar 2001
Forlag: Rosinante
Antal sider: 344

“I storbyens favn – Homo Metropolis 1995-1999” er et udvalg af de bedste “Homo Metropolis” striber. Og har du hang til Werdelin, men endnu kun har læst hendes striber gennem tiderne i Politiken og i Alt for Damerne, ja så har du her chancen for erhvervelse af den ultimative toiletlæsning. Det er, som om man kommer til at kende Nikoline Werdelins personer. De bliver til perifere bekendte i vennekredsen, hvis liv man lige får en “update” på. Som parret Hannah og Claus-Bo, der bliver skilt efter mange års kvindelig dominans i forholdet.

Claus-Bo, der nøgen, øldrikkende og råbende finder sin indre mand frem på et Carl-Mar Møller kursus og siden forelsker sig i den unge Lisa. Den ambitiøse Fiona, der målrettet gennem ægteskab med den rige Paul, tager et par trin op ad den sociale rangstige. Vi møder også storbyens små eksistenser som f.eks. Pia, der ensomt i selskab med sin skildpadde visualiserer sit eget liv gennem ugebladene. Og Helmutsen, der bliver fyret fra banken efter livslang ansættelse.

Nikoline Werdelin kan noget, som ingen andre kan. Hun kan få mennesker, som kun har ligegyldighed tilovers for eller – hvad der er endnu værre – aversioner mod tegneserier, til at læse dem. Og til at blive ved med det år efter år.”