Om Nikoline Werdelin

Nikoline Werdelin

Jeg er tegneserietegner, dramatiker og forfatter og forhenværende brevkasseredaktør. Jeg er landet i en meget stor patchworkfamilie. Jeg er gift med Ib Lucas og vi bor på skift på Frederiksberg og på Vestsjælland. Hunden hedder Esta.

Jeg betragter primært mig selv som tegneserietegner, og oplever at både dramatikken og prosaen er nært beslægtet arbejde. I alle tre tilfælde drejer det sig om at fortælle historier og om at arbejde med mellemrummet mellem tekst og billede. Billedet kan være min tegning, en skuespiller i en scenografi eller de billeder, man kan tegne med ord.

Se CV

Nikoline på Facebook og Instagram

Pressebilleder

Portrætbilleder i høj opløsning til download. Fotografer: Sara Skytte og Les Kaner, 2020

Interviews

Der er lavet mange portrætter og interviews med Nikoline Werdelin. Her et lille udpluk..

1. juni 2015

Jeg synes ikke, jeg skylder noget

Thomas Thorhauge for Nummer 9

I magasinet om tegneserier fortæller Nikoline Werdelin om udviklingen i at tegne og om hvordan det er for hende, at udkomme på daglig basis.

Læs mere
23. november 2013

Jeg må passe lidt på mine øjne

af Berit Holbek Jensen, Jydske Vestkysten

Tidligere havde jeg et billede af mig selv som temmelig ekstrovert. Jeg kunne underholde et helt middagsbord som en slags siddende stand-up-comedian, klare to måneders prøveforløb og få en samlet teaterstab til at lytte, holde foredrag og gøre ved. Men jeg har opdaget, hvor udmattet det gør mig.

Læs mere