Nikoline Werdelin

Stjernefamilien

Premiere: 3. februar 2017
Scene: Skuespilhuset, Mellemgulvet

Harald er i skånejob som kustode på Thorvaldsens museum. Han lever alene, spiller violin og har ikke noget internet. Han prøver at holde afstand til verden af 2017 og dens brag, skrig, sex, nyheder, vækst, eksplosioner, devices og attentater.

Da han får en ny violinlærer, en sød, ung kvinde, er freden forbi. Han får brug for sin uforudsigelige familie – sin karismatiske mor, der netop er vendt hjem fra New York, sin stedfar, der er professor i international politik og på vej ud af sit femte ægteskab, sin stedsøster, der er ved at opsøge et af verdens brændpunkter. For at kunne matche en ung kvinde af i dag må Harald træde ind i sin samtid og bevæge sig ud i nyhedsbombardementet og den digitale verden.

Stjernefamilien handler om seks sårbare menneskers forsøg på at være i en globaliseret verden, hvor familien består af fragmenter og internettet er Gud. Angsten lurer under overfladen, og den moderne patchworkfamilie er fuld af nye dilemmaer. Med ætsende komik og letsindig alvor stiller dramaet skarpt på de måske-egnede i Iphonens tidsalder.

Med Stjernefamilien er Nikoline Werdelin tilbage på Det Kongelige Teater for første gang siden 2005. Se evt. foromtale og interview med Nikoline Werdelin i Politiken.

Medvirkende

kglteater_stjernefamilienXeniaNoetzelmann

Xenia Noetzelmann

Ingrid, Haralds halvsøster

kglteater_stjernefamilienPeterChristoffersen

Peter Christoffersen

Harald

kglteater_stjernefamilienKarenLiseMynster

Karen-Lise Mynster

Jeanne, Haralds mor

kglteater_stjernefamilien-LilaNobel

Lila Nobel

Mehri, Haralds spillelærerinde

kglteater_stjernefamilien-jensJornSpottag

Jens Jørn Spottag

Mads-Georg, Haralds stedfar

kglteater_stjernefamilien-MariaRossing

Maria Rossing

Turid, Haralds fysioterapeut

Iscenesættelse: Nikoline Werdelin

Scenografi og kostumer: Karin Betz

Lysdesign: Clement Irbil

Dramatiker: Nikoline Werdelin

Stjernefamilien på Det Kongelige Teaters hjemmeside

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Teater om den post-atomare kernefamilie er raffineret i sin kaotiske enkelthed

Nikoline Werdelins samtidskomedie ’Stjernefamilien’ er sjov på den triste måde, en Werdelin classic om at leve i en mærkelig tid, med tyndt eller tykt filter.
Nikoline Werdelins tragikomiske drama har prikket til mig. Forestillingen er hudløst ærlig, og alle skuespillerne brager igennem. Replikkerne er raffinerede og fantastiske ned til mindste detalje. Man kan som publikum mærke at Nikoline Werdelin har gjort sig fandens umage – hvilket hun beviser med Haralds afslutningsmonolog. Like. Like. Like.

Werdelin minder os, meget raffineret, om den verden vi lever i og hvor svær den kan være at tage del i. Vi skal være alle steder på én gang, i stedet for at være til stede.

Jeg kan ikke like “Stjernefamilien”… jeg kan kun elske den.
Skuespillerhuset inviterer til en stjernespækket teateroplevelse, der er et forfriskende pust på den danske teaterscene.[…] takker samtidig for, at der stadig er dramatikere som Werdelin, der vover at stryge sit publikum mod hårene.Nikoline Werdelin er bedre end en gallupundersøgelse.