Tegneserie i ugebladet Søndag

Nina fra Rosengade

Nina fra Rosengade af Nikoline Werdelin

Nina fra Rosengade er en rund kvinde i halvtredserne. Hun fungerer både som en tegnet veninde, en slags alter ego og en skyggepersonlighed. Jeg er aldrig selv så tåbelig, at Nina ikke har været tåbeligere.

Det giver livskraft at arbejde med Nina, for når hun får et slag og synker til bunds, dukker hun op igen som en korkprop. Hun er fuld af fantasier, projekter og planer.

Hun kan både føle sig tyk og fuld af mindreværdskomplekser – og hun kan føle sig slank og strålende. Hendes kæreste hedder Tue. Han er rummelig, rolig og elsker Nina ubetinget, selvom hun udsætter ham for utallige prøvelser.

Nina fra Rosengade - Palmeolie

Nina går i en tegneterapi-gruppe hvor tidens temaer bliver taget op. Somme tider skal tegnegruppen arbejde kunstnerisk med den aktuelle årstid – men de får også til opgaver at bearbejde tunge temaer fra verden. Det mest vedholdende tema er klimakrisen. Det kan også handle om fattigdom i andre verdensdele eller om flygtningestrømme.

Nina bevæger sig ugen efter tilbage til sit personlige mikrounivers. Hun kan være ked af, at hun er på vej til at blive gammel eller hun kan glemme det og føle sig som en ung pige. Hun kan være fuld af pep og ballade – men regredierer til en lille krop i fosterstilling, når hun er presset.

Nina har et tungt forhold til sin dominerende mor og en følelsesmæssigt uengageret far, der bor på plejehjem. Hun har et lille barnebarn og en voksen datter, der sætter meget hårde grænser, som hun derfor ikke ser så ofte.

Farvelægger

Nina er gennem alle årene blevet farvelagt af Malou von Simson, en dansk kunstner jeg lærte at kende, da jeg boede i Berlin. Hun bor med mand og børn i Caputh, lige udenfor Potsdam. Det er en af de store fornøjelser ved at arbejde med denne tegneserie. Når Malou har fået den sort/hvide tegneserie og farvelagt den, får den nyt liv i mine egne øjne. Malou reagerer også hvis pointen ikke svinger, og så prøver jeg at forbedre den.

Fra 2006-2020 var jeg også brevkasseredaktør for Søndag.

Nina fra Rosengade
Nina fra Rosengade

Nina fra Rosengade er siden 2010 en ugentlig tegneserie i Ugebladet Søndag.

 • Nikoline Werdelin 

  Hvordan man redder en lemming

  Roman om de mindste og de største kriser i menneskelivet og i verden. 

 • Nikoline Werdelin 

  Homo Metropolis 2013-2014

  Striber fra Politiken 

 • Nikoline Werdelin 

  Homo Metropolis 2010-2012

  Striber fra Politiken