Nikoline Werdelin

Homo Metropolis 2010-2012

Udgivelse: 31. oktober 2013
Forlag: Rosinante
Antal sider: 336
Omslag: Alette Bertelsen

Dette er den tredje samling af Nikoline Werdelins tegneseriestribe Homo Metropolis. Her kan du møde Fru Laursen, katteejer og pensionist, der tyr til hjemmelavede molotovcocktails for ikke at komme på plejehjem. Den spleen-ramte akademiker, som forelsker sig hjælpeløst i sin teenagedatters veninde. Hjemløse Benny, der sammen med en tyrkisk grønthandler tager kampen op mod mænd der hader kvinder. Familiefaren der møder manden i sit liv. Og alle de andre.

Her serveres håndbajere og sellerifritter med birkes. Der er Louis XVI-spejle, facebook-opdateringer og håndboldpiger. Sorg, forelskelse og svigt. Og så er der kærlighed. Først og fremmest menneskekenderen Werdelins kærlighed til de karakterer, hun beretter så suverænt og rammende om.

Werdelins tegneseriefortælling HOMO METROPOLIS blev allerede inden den var skrevet færdig udråbt til “Den store danske samtidsroman”. Værket giver et indblik i storbyfamiliens sjove og skæve liv. Som altid er – næsten – intet helligt, og vi møder håndboldpiger, facebook-opdateringer, sorg, humor og masser af kærlighed. Tegneserien så første gang dagens lys på Politikens bagside i  1994 og har, med korte pauser, været en del af danskernes dagligdag siden.

Denne udgivelse kan bl.a. købes på Politikens Plusbog.dk og på saxo.com

Bedste danske tegneserie: Nikoline Werdelin “Homo Metropolis 2010-2012″
Homo Metropolis 2010-2012 tildeles Pingprisen for Bedste danske tegneserie 2014 for de kvaliteter, der alle dage har gjort Nikoline Werdelin til en af vores mest markante serieskabere – dens skarpe men også menneskelige diagnose over sin samtid. Men den tildeles også prisen for sit vidnesbyrd om, at den er skrevet og tegnet af en kunstner i stadig udvikling med mod på subtilt at skifte register i mere fabulerende og indfølende retning.

Homo Metroplis 2010-2012 er udtryk for en markant kunstners stadige udvikling, samtidig med at den fastholder hendes spidskompetence som fintfølende diagnostiker over vores samtid.