Vibeke Lund og Lene Outzen Foghsgaard

Sukkersheriffen

Udgivelse: 1. januar 2009
Forlag: Politikens Forlag
Antal sider: 240

Sukkersheriffen siger ikke nej til sukker, ikke på vilkår. Hvis vi er raske, er der også plads til sukker, men ikke i de mængder, vi plejer.

Seks ud af ti børn får for meget sukker, og sukkeret stjæler pladsen fra den sunde mad. Det betyder, at mange børn og unge bliver fejlernærede og ikke trives optimalt. Og det er skidt, selvom det hele sker i den bedste mening. Et sukkerfornuftigt familieliv kræver ingen store omvæltninger eller afsavn, men derimod lidt nyttig viden, gode værktøjer og masser af mod og omtanke.

Styr hesten
Sukkersheriffen anbefaler at luge de søde sukkersager ud af hverdagen for på den måde at kunne nyde dem i weekenden eller ved andre særlige lejligheder. Drop slik, is, sodavand og kager mandag til fredag og praktiser kunsten at holde et stabilt blodsukker. Alle kan lære det.

Nyd festen
Når hverdagen er sukkerfri, kan vi med god samvittighed slippe hestene lidt mere løs i weekenden og til fester, uden at det går ud over sundheden.

Sukkersheriffen lover — amager og halshug — at opgaven hverken er for svær eller uoverskuelig, men den kræver en skudsikker strategi. Den kan helt enkelt hedde 5+2 — fem dage uden og to dage med sukker. Så er der styr på det.

Bogen er et miks af konkret viden, anekdoter, personlige historier og beskrivelser af typiske sukkerudfordringer for voksne med børn fra 0-13 år. Og du får masser af praktiske staldtips og råd til, hvordan familien får god ro og orden på sukkervanerne både hjemme og ude.

Pixibogen om ´Sukkerprinsessen´ bagerst i bogen, kan kickstarte snakken med de allermindste om, hvorfor sukker ikke hører til i hverdagen.

Illustreret med tegneserier af Nikoline Werdelin og fotos af Anita Josephine Wales.

www.sukkervaner.dk